Kinderfeestje met goedkope goochelaar?

Als je zoekt naar een goochelaar op een kinderfeestje vind je letterlijk honderden aanbieders met evenveel verschillende prijzen. En natuurlijk bent je op zoek naar de goedkoopste! Een goochelaar is een goochelaar, toch? Lees hier waarom de goedkoopste goochelaar op een kinderfeestje niet altijd de beste optie is…

Je boekt een goochelaar op een kinderfeestje, omdat

  Je een gedeelte van de middag ontzorgd wilt zijn
  Jouw kind gek is van goochelen
  Je kind de held van de klas wordt
  Je iets unieks wilt organiseren

De goedkoopste

Waarom is een goochelaar “de goedkoopste”? Wat schuilt erachter?
Er is geen goochelschool met diploma’s voor clowns en goochelaars. Er bestaat ook geen officieel toezicht op de kwaliteit en integriteit van de entertainers en hun programma’s. Goochelen is een vrij beroep en hierdoor kan iedereen die een beetje kan goochelen een website maken en zichzelf aanbieden als entertainer op kinderfeestjes. Weet de goochelaar wel wat hij doet? Wat is zijn achtergrond. Wat voor goocheltrucs doet hij? Kan hij je gasten wel entertainen?

Wat voor kinderentertainer kan ik verwachten?

Goochelen en entertainen voor kinderen is een vak apart. Het is een bijzondere doelgroep om voor op te treden: kinderen zijn eerlijk, hebben een korte spanningsboog en kunnen heel impulsief gedragen. Je wilt natuurlijk iemand hebben die daar professioneel en verantwoordelijk mee om kan gaan.

Je kunt al het aanbod over het algemeen indelen in drie categorieën.

Budget 25 – 100 euro

Goochelaars die startend zijn
De goochelaars in deze categorie zijn vaak beginnelingen in de goochelkunst of (hele) oude rotten met twinkelogen. De shows die ze geven zitten vaak in een uitprobeerfase of zijn (nog) niet geheel geroutineerd (meer).
Kinderen kunnen al behoorlijk eerlijk zijn, waardoor ze het de goochelaar behoorlijk lastig kunnen maken. Het risico is dat het feestje uit de hand kan lopen omdat de goochelaar de aandacht verliest. Als je kind dol is op goochelen, dan is zijn grootste illusie vernietigd…
En jouw geld verdwenen.

Budget 100 – 300 euro

Goochelaars die ervaren zijn
Deze groep beslaat het grootste gedeelte aan het aanbod. De entertainers zijn ervaren en weten vaak wat ze doen. Er is bij deze groep een prijs-kwaliteitsverhouding van toepassing, waardoor je enigzins de kwaliteit kan inschatten. Dit geeft echter nooit garanties!
Houd rekening met dat veel goochelaars gespecialiseerd zijn in optredens enkel voor jonge of voor oudere kinderen. Een kinderfeestje met een gemengde leeftijdsgroep kan voor sommige gasten langdradig of kinderachtig worden. Vraag altijd naar ervaring en videomateriaal.

Budget vanaf 300 euro

Professionele goochelaars
Deze ruim ervaren aanbieders zijn gespecialiseerd in het entertainment van kinderen en doen dit op beroepsmatige of professionele basis. De shows zijn professioneel, goed geconstrueerd en de goochelaar weet feilloos in te spelen op onverwachte situaties. Je bent verzekerd van een topshow op elke lokatie. De shows zijn een fantastische beleving voor zowel kinderen als volwassenen en blijven lang heugen in ieders gedachten.Professionele goochelaars werken met duidelijke afspraken en overeenkomsten zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

Er is voor elk budget een goochelaar op je kinderfeestje te vinden, waarbij de kwaliteit behoorlijk uiteen loopt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en zijn er ‘goede; entertainers voor weinig geld of ‘slechte’ entertainers voor veel geld te vinden. Doel van dit artikel is om je niet te laten leiden door de prijs, maar door kwaliteit, feiten en gevoel.

   – Probeer persoonlijk contact te zoeken met de aanbieder
   – Vraag naar ervaring, referenties en/of videomateriaal
   – Laat je niet leiden door een mooie of lelijke website

Roman de Goochelaar is de GOEDKOOPSTE
(voor de kwaliteit…)

Roman de Goochelaar brengt een ware belevenis naar uw kinderfeestje. Boek nu voor een blijvende indruk https://www.romandegoochelaar.nl/cms