Geboren als Goochelaar

roman-de-goochelaar

Direct na de geboorte van Roman de Goochelaar werd het al duidelijk dat Roman goochelaar zou worden. Nog voordat hij zijn eerste woordjes kon zeggen, vertoonde hij al goocheltrucs als verdwijnend speentje en verkleurende luier. Na een jaar of twee trok dit bij en groeide hij op als een normaal kind met een iets wat dromerig karakter.

Gegrepen door Magie

Toen Roman vijf jaar oud was, zag hij voor het eerst een echte goochelaar op school. Een oude gekke man met een hoge hoed en een wonderlijke koffer waar verbluffende trucs uitkwamen. Roman zat urenlang met open mond van verbazing. Het was alsof de goochelaar alle oplossingen van de wereld uit zijn koffer toverde.
Machtig mooi natuurlijk, voor een verwonderaar als de kleine Roman. Hij raakte er niet over uitgesproken en vanaf dat moment wist hij het zeker: Hij werd goochelaar!

Toen Roman zes werd, hadden zijn ouders een enorme verassing: De oude goochelaar van school was uitgenodigd voor zijn kinderfeestje. Hij had zelfs zijn wonderlijke goochelkoffer bij zich! Roman kon zijn geluk niet op dat hij de goochelaar per ongeluk in zijn hand beet. De goochelaar schrok daar zo ontzettend van, dat hij in tranen uitbarste.  Binnen enkele seconden loste hij op in een grote grijs-witte rookpluim…

Terwijl zijn ouders geschrokken de rookmelders uitschakelden, vond Roman een gouden sleutel op de grond. De sleutel was van de koffer van de goochelaar! Maar ook die was helaas in rook opgegaan…

Vastberaden om deze oude goochelaar te vinden en zijn sleutel terug te geven leert Roman goochelen. Eerst van boeken uit de bibliotheek en later door enkele goochelmeesters. Van de oude goochelaar ontbreekt elk spoor. Niemand kent hem of weet hem zich te herinneren. Daarom twijfelt men ook aan de echtheid van dit verhaal.

Maar ach…

Zijn werk

Roman ontpopt zich tot een ware goochelaar. Tijdens vele kinderfeestjes bij mensen thuis en grotere groepen op scholen, leert Roman de Goochelaar de fijne kneepjes van het vak. Letterlijk tienduizenden harten wist hij in de afgelopen jaren weten te veroveren. Zijn persoonlijkheid in combinatie met zijn goocheltrucs zijn stoer en aanspreekbaar voor jong en oud. Hij neemt kinderen serieus en laat volwassenen weer kinds voelen. Waar Roman de Goochelaar ook komt: zijn publiek draagt hem op handen.

De shows van Roman de Goochelaar kenmerken zich door publieksparticipatie en interactie. Hij brengt onderhoudende acts met veel humor in elk gewenst thema. Door zijn jarenlange ervaring weet hij precies in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Zijn improvisatievermogen is goed ontwikkeld en weet in allerlei denkbare situaties goed te handelen. Hierdoor bent u verzekerd van professioneel entertainment voor kinderen.

Nationale bekendheid en prijzen

In 2010 wordt Roman deelnemer in het spraakmakende televisieprogramma De Nieuwe Uri Geller, waarin hij als “de Magier” de finale haalde.
Het jaar daarop wordt Roman de Goochelaar gevraagd om een volledig seizoen in Attractiepark Slagharen op te treden. In deze spectaculaire circusshow werd zijn ‘magier act’ als beste gewaardeerd.
In 2013 wint Roman de Goochelaar een publieksprijs tijdens het Rotterdams Open Podium en in België de Magic Supercups Award als beste Goochelaar.

Roman de Goochelaar verschijnt regelmatig op televisie of op festivals, evenementen of feesten in het land. Wilt u op de hoogte blijven? Word dan lid van onze nieuwsbrief.

Roman de Goochelaar

Zoekt u een ervaren, professionele en betrouwbare entertainer voor kinderen?
Roman de Goochelaar is de grootste vriend voor uw kleine gasten. Zijn ontwapenende uitstraling maakt hem geliefd voor jong en oud!

Deze stoere, creatieve en representatieve goochelaar maakt van iedere gebeurtenis een veelbesproken magische belevenis en is overal inzetbaar. Wilt u Roman de Goochelaar boeken? Neem dan contact met ons op en stap in de wereld van magie…

Roman de Goochelaar boeken?